Posts Tagged ‘Umbai’

Diner at Ikan Bakar, Umbai Melaka!

May 3, 2011 - 9:03 am No Comments

Salam and Hi semua,

Lama dah tak makan ikan bakar, so…atas permintaan isteri tersayang dan disertakan dengan keinginan untuk g dating dgn wife, maka malam itu (27.4.2011) kita org pun diner di Ikan Bakar Parameswara, di Umbai, Melaka. Rasanya dulu2 zaman g makan dengan En Haziq and the geng…tempat ni lain..sekarang dia dh renovate rasanya kedainya..and yg x best, dh kene bayar parking RM1 (tempat lain x perlu pun…so next2 time x mau g sini g, ada tempat lain lagi ok…cth; Medan ikan Bakar MBMB)




Kita org gerak after Marhrib…nasib baik cuaca baik…x ujan…sejuk2 je…mula2 singah Medan Ikan Bakar MBMB (dulu selalu jugak makan kat cini, best), tp sebap penuh..and Pn Idura nk ushar2 tempat lain..kita org cari la pot lain….jalan…jalan…sampai ke Ikan Bakar Parameswara nih…kedai ni mmg dh alam, and agak ‘terkenal’ la dikalangan masyarakat setempat…heheheh



Disebapkan orang x ramai…senang la nk dapat parking and meja makan….kita org ambik 1 eko ikan masak 3 rasa and goreng…udang masak sotong…sayur kailan ikan masin…then air….and nasi putih (RM1.20 sepinggan) nasi lemak (RM0.80 sebungkus).

 

Sambil sembang2 (dating al katakan) sambil tunggu2 makanan sampai, sambil ushar2 org lain….sambil tahan lapa ciket. ;(

 

Then, makanan pun samapi….suke sunguh Pn Idura….(saye pun suke) hehehhe…kita org baca doa makan..and makan…sedap…mm…boleh la…not bad (tp rasanya kat MBMB sedap g kot). Arga pun ok jugak la…dalam RM50+ untuk 2 org makan.

Makan makanan laut nih, bagus jugak untuk ibu2 mengandung….boleh tambah sel darah merah (kata org…) selain x meletihkan isteri untuk masak2 di rumah (hehehhehe). kat Melaka ni banyak jugak pot2 untuk makan Ikan Bakar segar2, sedap2 dengan harga berpatutan and suasana berbeza. Disebabkan kita org ni sah2 duduk Melaka….x sah la kalau x penah g makan Ikan Bakar ….kan?

 




 

So, next2 time..kalau dimurah rezeki..leh g lagi…hehehhe.

aa..apa gi???jkorang x nk g makan ke Ikan bakar????sedapppp…..hehehhe…

Tq,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2010 www.sazliidura.com | Powered by Wordpres | Design customized by Hijrah Jitu Sdn Bhd