Posts Tagged ‘Melaka’

UTeMEX2012

December 11, 2011 - 2:38 am No Comments

UTeMEX 2012 adalah EKSPO Pameran dan Pertandingan Produk Penyelidikan dan Inovasi Universiti Teknikal Malaysia Melaka. Program ini adalah anjuran bersama Pusat Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi (CRIM) dan semua Fakulti dengan tema “Inovasi Pemacu Tranformasi”.

UTeMEX 2012 akan menghimpunkan para penyelidik UTeM yang terdiri daripada para pelajar, ahli akademik dan staf Universiti dari pelbagai disiplin ilmu pengetahuan, pengalaman dan kepakaran. Himpunan usaha dan keilmuan ini akan memperlihatkan kepelbagaian hasil cipta dan rekabentuk produk penyelidikan dan inovasi dengan corak penggunaan yang termaju dan terkini.

 

Program yang julung kali diadakan ini mempunyai tujuan utama iaitu untuk memperkasakan kultur penyelidikan dan inovasi di UTeM. Seluruh warga UTeM akan didedahkan kepada situasi sebenar “Pameran dan Pertandingan” produk penyelidikan secara menyeluruh dan sistematik. Suntikan semangat berdaya saing dalam mempromosikan produk masing-masing akan dapat meningkatkan keupayaan para penyelidik agar lebih kreatif dan inovatif.

Penyertaan

  • Ahli akademik
  • Jurutera Pengajar
  • Pelajar Diploma
  • Pelajar Sarjana Muda
  • Pelajar Sarjana
  • Pelajar PhD
  • Staf Bukan Akademik

Kategori Bidang

  • Teknologi Hijau (Green Technology)
  • Teknologi Mendatang (Emerging technology)
  • Kejuruteraan Sistem (System Engenering)
  • Interaksi Manusia – Teknologi (Human Interaction Technology)

Layari laman UTeMEX2012 untuk maklumat lanjut dan penyertaan!

Ayer Keroh Country Resort your last place to stay while in Melaka.

June 29, 2011 - 1:58 am No Comments

Salam and hi to all,

Back again with another info of another vacation that we had. This time around, we did go far…far…and very far away…. to Ayer Keroh Country Resort at Ayer Keroh, Melaka, Malaysia (and we stay at Durian Tunggal, Melaka) hehehhe. This vacation sponsored by Tourism Malaysia Melaka after I was lucky enough to get the lucky draw during Tourism Malaysia Melaka Appreciation nite at Phelia Resort last year. As Melaka is already known as a most attractive state for vacation and lots of tourism visiting Melaka every day, I was thinking for a long time ago to actually “visiting Melaka for vacation” and this is what I was looking for.

 

We start with the hotel where we stay… Ayer Keroh Country Resort, Getting Close to nature was located at Ayer Keroh, few KM from the Tol Ayer Keroh and very easy to find. The hotel just ok, the room old…but ok..they still renovate the rooms as what I’ve told…the staff is good..the food also good…the pool..just BAD! If you stay there…try to avoid from getting closer to the poolside…or just assume this hotel dont have any pool as they dont keep it clean enough for human to swim in it. Out of 10 star, i give 5.5 star only. Tq. For more details of this hotel, visit their website at [here]

 

So, after we check in,we rest a while, then we go to Jabatan Imigresen Negara as we plan to apply a passport for our next vacation on Mei.  After settle with the registration and payment., we have to wait for 1hour to get the passport. Since AKCR is very near to the office, we decided to return to hotel and rest for awhile. 1 hour is over. We went back to Jabatan Imigresen Negara to collect our pasport. Yes.. its all in a good vacation and Krabi, Thailand is waiting for us. Yahoo..

Then we go to Mini Malaysia Ayer Keroh. Its also located near to the hotel that we stay. More info regarding this place: “The Taman Mini Malaysia cultural park, located a few kilometers outside of Melaka, near the town of Ayer Keroh, is built on a singular concept of portraying the essential culture of Malaysia through its architecture and the rooted way of life of its people.  Each of the homes represents the architectural style of the 13 states in Malaysia and is decorated with various items, arts and crafts which portray the indigenous culture of each state. (from http://melakamalaysiatravel.com/?p=40).
We can say that this place quiet interesting. However, we are very DISAPPOINTED with it. It is because, the environment are  very dirty. Most of each 13 culture house is dark and dusts (they switch off the lights). What can we see? think for yourself. :(

For my opinion as a tourist, we are prefer clean and comfort place. The lake in the Taman Mini Malaysia should be clean, the culture house for viewing should be brighter and of course no dust.

After less than 1 hour in Taman Mini Malaysia, we return to AKCR and rest for a while. After Maghrib, we had dinner. The menu was 2 of Chicken Fried Rice, 1 Mushroom Soup, 1 Tomyam Soup and Orange juice. It was delicious.

 

We return to the room to get something…. Suddenly, there was a black disgusting frog in our room. (OMG). We inform the AKCR staff to get the frog out from our room. Huh. Relief.
The AKCR theme is Close to Nature, we guess this is a normal thing if any animals get into your room. (Even the door is closed and locked). So, if you going to stay there, better be watch out.

 

We leave AKCR and heading to Bandar Melaka. We planning for Melaka River Cruise. But as soon we get there, we changed our plan and go for Melaka Monorel 1st. This is because Melaka Monerel close @ 10pm and Melaka River Cruise close at 10pm.
Melaka Monorel. The ticket fee is quiet expensive. RM10 for each. Ticket for Melaka River Cruise is sponsored by Tourism Malaysia Melaka (thank you). Personally we think that Melaka Monorel is preferable to ride at night. The reason is because,the view of Melaka with lighting is more beautiful to see. After that, we try the experience by taking the Melaka River Cruise. I cruise can manage to fix about 40 people. (I think). Before getting to the cruise, we have to wait about 1 hour. Since the ticket is sponsored, we are don’t mind. Then, we return to AKCR and check out then next morning.

 

From what we observed, the resort are on renovation stage, but not sure how it will work out. You all tell me..

At this point, here is what i rate this resort.

 

Duration stay: 3D & 2N

Room type: Standard

Rate: Sponsored (Free)

Recommendation: Your last place to stay in Melaka.

Our rate: 3.5 / 10

 

 

 

Diner at Ikan Bakar, Umbai Melaka!

May 3, 2011 - 9:03 am No Comments

Salam and Hi semua,

Lama dah tak makan ikan bakar, so…atas permintaan isteri tersayang dan disertakan dengan keinginan untuk g dating dgn wife, maka malam itu (27.4.2011) kita org pun diner di Ikan Bakar Parameswara, di Umbai, Melaka. Rasanya dulu2 zaman g makan dengan En Haziq and the geng…tempat ni lain..sekarang dia dh renovate rasanya kedainya..and yg x best, dh kene bayar parking RM1 (tempat lain x perlu pun…so next2 time x mau g sini g, ada tempat lain lagi ok…cth; Medan ikan Bakar MBMB)




Kita org gerak after Marhrib…nasib baik cuaca baik…x ujan…sejuk2 je…mula2 singah Medan Ikan Bakar MBMB (dulu selalu jugak makan kat cini, best), tp sebap penuh..and Pn Idura nk ushar2 tempat lain..kita org cari la pot lain….jalan…jalan…sampai ke Ikan Bakar Parameswara nih…kedai ni mmg dh alam, and agak ‘terkenal’ la dikalangan masyarakat setempat…heheheh



Disebapkan orang x ramai…senang la nk dapat parking and meja makan….kita org ambik 1 eko ikan masak 3 rasa and goreng…udang masak sotong…sayur kailan ikan masin…then air….and nasi putih (RM1.20 sepinggan) nasi lemak (RM0.80 sebungkus).

 

Sambil sembang2 (dating al katakan) sambil tunggu2 makanan sampai, sambil ushar2 org lain….sambil tahan lapa ciket. ;(

 

Then, makanan pun samapi….suke sunguh Pn Idura….(saye pun suke) hehehhe…kita org baca doa makan..and makan…sedap…mm…boleh la…not bad (tp rasanya kat MBMB sedap g kot). Arga pun ok jugak la…dalam RM50+ untuk 2 org makan.

Makan makanan laut nih, bagus jugak untuk ibu2 mengandung….boleh tambah sel darah merah (kata org…) selain x meletihkan isteri untuk masak2 di rumah (hehehhehe). kat Melaka ni banyak jugak pot2 untuk makan Ikan Bakar segar2, sedap2 dengan harga berpatutan and suasana berbeza. Disebabkan kita org ni sah2 duduk Melaka….x sah la kalau x penah g makan Ikan Bakar ….kan?

 




 

So, next2 time..kalau dimurah rezeki..leh g lagi…hehehhe.

aa..apa gi???jkorang x nk g makan ke Ikan bakar????sedapppp…..hehehhe…

Tq,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2010 www.sazliidura.com | Powered by Wordpres | Design customized by Hijrah Jitu Sdn Bhd