Pn Idura & Nestle CornFlakes

July 15, 2011 - 7:24 am No Comments

Salam and hi semua,

 

Pada minggu lepas, en alter memenami pn idura ke bangkel memasak biskut raya anjuran Utusan Malaysia & Nestke CornFlakes di Hotel Abadi Melaka. Program ni dikendaliakn oleh 3 org chef terkenal, Chef Florance, Chef Ismael dan Chef (lupa nama dia). Dalam program 1 hari yang bermula jam 830 pagi hingga 530 petang nih, demo membuat kuih & biskut berasaskan cornflakes diadakan dan 5 jenis resepi dikongsi.

Selain belajar memasak, seramai hampir 100 peserta turut berpeluang membeli (shooping) barangan nestle yang dijual pada harga promosi, buku2 resepi karya chef2 yang 3 org tu and berpeluang menyertai cabutan bertuah. Pn idura berjaya dapat cabutan bertuah….TAHNIAH! Dengan yuran RM40 (rasanye) and balik dengan pelbagai barangan serta pengalaman, dan sempat makan2…memang program nih berbaloi (untuk aku, selaku suami yang menemankan isteri) dan seronok (untuk pn Idura, yang dapat jumpe chef florance and chef ismael).

Apa yang paling best, masa program nih, semua peserta diminta membuat janji berbunyi mcm nih “kami berjanji, bahawa, pada tahun ini, kami akan membuat biskut rasa sendir, sebanyak, minimum 3 jenis.” ;D so, sape2 nk rasa biskut raye kita org, jemput dtg rumah al ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

 

Copyright © 2010 www.sazliidura.com | Powered by Wordpres | Design customized by Hijrah Jitu Sdn Bhd